Wednesday, February 8, 2017

Čarobni lijek naših baka: Podmlađuje kosti, eliminiše bolove u kičmi i zglobovima! (RECEPT)!

Ovaj lijek pomaže kod liječenja artritisa, osteoartritisa, bolova u leđima i svega što je povezano sa zglobovima, kostima i mišićima.  Kad moderna medicina ne pomaže, najbolje okrenuti se onoj narodnoj.

Vjerovatno ako pitate svoju baku šta da uradite ako vas bole zglobovi, daće vam recept za“čarobnu” mješavinu.
Kažu da taj lijek pomlađuje kosti za 20 godina…
Dakle, ako osjećate težinu u nogama, bolove u zglobovima, ako vas muče bolovi u leđima i imate posljedice od nekih starih ozlijeda, ne trebaju vam skupi gelovi i masti, dovoljno je parjednostavnih sastojaka.
Lijek za pomlađivanje kostiju – recept:
  • Sastojci: 300 ml alkohola (70%);
  • 100 ml povidon joda; 
  • 10 tableta aspirina (ili andola) od 300 mg (aspirin je na tržištu još od 1899.!)
Priprema: 
Alkohol pomiješajte s jodom i dodajte izmrvljene tablete aspirina. Promućkajte i ostavite na tamnom mjestu 21 dan. Nakon tog možete koristiti lijek.
Koristite ga redovno u obliku obloga ili direktnog umasiravanja na bolno mjesto.
Izvor: dnevno.rs

2.RECEPT ZA ORAHOVAČU STAR 90 GODINA: Riješava probleme sa štitastom žlijezdom i želucem!

Ako želite da napravite ukusnu i zdravu orahovaču, donosimo savršen recept star 90 godina.
U narodnoj medicini koristi se već stotinama godina kao lijek za želudačne tegobe i štitastu žlijezdu. Ljekoviti liker od oraha, popularna orahovača ili orahovac pomoći će vam pri bolestima želuca i tireoide. Donosimo vam isprobani recept star 90 godina.
Zeleni plodovi oraha beru se u mjesecu junu i to od 15. do 30. u zavisnosti od podneblja. Ovaj prirodni recept idealan je za jačanje imuniteta, posebno tokom zimskih mjeseci, a pomaže i kod želudačnih tegoba i anemije. Mladi orasi, dok su još zeleni, bogati su vitaminom C i jodom i upravo zato dobri su za štitastu žlijezdu.
Ako želite da napravite ukusnu i zdravu orahovaču, slijedite ovaj savršeni recept star 90 godina!
Potrebno vam je:
  • 18 mladih zelenih oraha,
  • 1 kg šećera (ili još bolje meda),
  • 2 litra domaće rakije,
  • 2 domaća limuna,
  • 1 pomorandža,
  • 2 karanfilića,
  • 2 do 4 listića pelina,
  • 1 štapić cimeta,
  • 1 mahuna vanile,
  • 5 zrna kafe,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 1 litar bijelog vina
Priprema:
1. Orahe operite, isjecite ih na pola ili čak na četiri dijela.
2. Limun i pomorandžu operite i isjecite na kriške, pa dodajte u lonac.
3. U veliki lonac ili plastičnu kantu slažite red oraha, pa ih posipajte polovinom šećera.
4. Dodajte limun, pomorandžu, karanfilić, pelin, cimet, vanilu i zrnca kafe i ostatak oraha i šećera.
5. Na kraju, sve prelijte rakijom i dobro promješajte i poklopite.
6. Posudu držite na suncu 40 dana, ali svaki dan je malo promješajte kako bi se sastojci što bolje povezali.
7. Nakon 40 dana mješavinu procijedite kroz gazu, dodajte litar vina i vanilin šećer.
8. Dobijeni liker prelijte u staklene boce, pa ih držite na tamnom i hladnom mjestu
Izvor: zadovoljna.hr

4 comments: